Reisverslagen:
Frankrijk 2007
Kroatie 2008
Interrail 2009
San Francisco 2011
logo
Ga naar  


Inleiding

In 2007 en 2008 reden we met de auto het avontuur tegemoet. In 2009 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2009 zouden Peter en ik Europa gaan veroveren met... de trein! In de maanden voor de vakantie wisselden we wat ideen uit en lieten we elkaar kaarten van mogelijke routes zien. Van tevoren precies weten waar we wanneer zouden zijn is natuurlijk volledig tegen al mijn vakantie principes. Maar voor deze vakantie was het wel zo prettig. Langzaam maar zeker begon de route vorm te krijgen. We zouden beginnen in Berlijn en dan naar het zuiden afzakken. Het liefst zouden we dan via Centraal of West-Europa weer huiswaarts keren. Uren spendeerden we achter het internet op zoek naar de mooiste steden en de beste verbindingen. Na lang wikken en wegen was de voorlopige route af:


De geplande reis (reisrichting met de klok mee)

Voor de reis van Boedapest naar Milaan boekten we een goedkope vlucht. Wizz-Air zou ons vanuit Boedapest naar Bergamo gaan brengen, waarvandaan het een uurtje met de trein naar Milaan was. Maar met de route was de voorbereiding nog niet klaar. Interrailen vergt nogal wat meer planning dan gewoon een auto vol met kampeerspullen laden en gn. We kochten Interrail Tickets, reisgidsen, grote rugzakken, etc etc. Een flinke voorbereiding dus. We waren er maar druk mee.

Tot slot nog een kleine disclaimer vooraf. De teksten uit het verslag zijn van mij, maar veruit het grootste deel van de foto's is door Peter genomen met zijn digitale spiegelreflex camera. Alle credits voor de foto's gaan dus naar hem.


Lees verder: Dag 1 - Rotterdam > Berlijn